Huis bouwen met een sterke raadgever

Huis bouwen? Wilt u een nieuwe woning bouwen? Dan hebt u een bouwgrond nodig en vervolgens een bouwvergunning om uw huis te kunnen bouwen. Maar weet u ook of u btw of registratierechten betaalt op de aankoop van een bouwgrond? Kent u de normen waaraan een nieuwbouwwoning moet voldoen? Of weet u wanneer een veiligheidscoördinator moet aangesteld worden op de werf? Bij een huis bouwen komt er veel bij kijken...

Bij het bouwen van een huis komt er veel bij kijken

Vooraleer je een huis kan beginnen bouwen, moet je op zoek gaan naa de geschikte bouwgrond. Heb je de perfecte bouwgrond gevonden? Plaats er dan onmiddelijk een optie op, zodat je zeker bent van dit jou bouwgrond is om een huis te bouwen. Let op je budget want een huis bouwen kost geld, naast de kosten van de bouwgrond zijn er nog andere kosten zoals : de notariskosten, kosten voor de registratierechten, kost van de onroerende voorheffing,... Maak er je van bewust dat je voldoende financiële mogelijkheden moet hebben, want elke maand is er een hypothecaire lening af te betalen bij het bouwen van een huis.

Architect Frank Gruwez

Architect Frank GRUWEZ leidt een goed georganiseerd architectenbureau met kantoren in Oudenaarde en Gent. Ons werkgebied strekt zich uit van de kust tot de driehoek Gent-Antwerpen-Brussel en Zuid-Nederland. Frank is in de eerste plaats een kunstenaar die via manuele schetsen de eerste ontwerpen van nieuwbouw of renovatie voorlegt aan zijn klanten. Maar een goede eerste kennismaking begint ook met correcte afspraken. Het architectenbureau verzorgt echter veel meer dan enkel een goed uitgebalanceerd ontwerp. Van bij de eerste bespreking met een nieuwe klant wordt een duidelijke budgettering afgesproken die strikt wordt nageleefd. Hiertoe werkt Frank met een uniek systeem bij de opname van het bouwprogramma, waardoor in deze fase een raming tot op 10 % nauwkeurig, mogelijk wordt. Na de opmaak van de uitvoeringsplannen, het lastenboek met de meetstaten en de samenstelling van de offerte-aanvragen volgt er een nauwkeurige definitieve raming met de opmaak van de diverse aannemingscontracten, die wij zelf in het belang van onze klanten samenstellen. Ook na de ondertekening daarvan kunnen onze opdrachtgevers op een goede opvolging van de werken rekenen. Gedetailleerde werfverslagen en de opmaak van een planning van het volledige bouwproces behoren tot de basis-dienstverlening van ons bureau.

Kosten Om Een Huis Te BouwenTegenwoordig zijn steeds meer huizen op het gasnet aangesloten, maar misschien is het in het gebouw van uw appartement nog niet aangelegd. Een aannemer/ installateur kan het dan aanvragen, maar het moet wel eerst door de Vv, E worden goedgekeurd - doe het zelf huis bouwen. En dat kan even duren. Geen gas betekent ook geen geiser of cv.

Veel van mij klanten kiezen voor enkel elektra. Zij koken elektrisch en maken gebruik van een boiler. Houd er met een boiler rekening mee dat het voldoende capaciteit heeft om fatsoenlijk met meerdere mensen te douchen. Ik adviseer minimaal 100 liter. Het water in Barcelona is erg kalkrijk, met snelle slijtage als gevolg.

In een boiler zit altijd water, ook als het apparaat niet wordt gebruikt (modern bouwen). De verwarmingselementen verkalken, zetten uit en kunnen schade brengen aan het apparaat. Ze zullen soms vervangen moeten worden. Sowieso is de levensduur van een boiler in Barcelona slechts tussen de 5 en 10 jaar. doe het zelf huis bouwen. In Barcelona heeft u 8 maanden van het jaar geen verwarming nodig.In de winter kan dat vaak een beetje tegenvallen. Wat u kunt doen: – Verwarmen met airco. De meeste hebben tegenwoordig ook warme lucht. Architect Vlaams Brabant. – Elektrische straalkacheltjes neerzetten of ophangen. Maar die verwarmen moeizaam grote of hoge ruimtes. – Gaskachels, die op de welbekende gasflessen branden - doe het zelf huis bouwen. – Kachels op paraffine (soort van benzine).

Wanneer er nog geen schoorsteen in uw huis is, moet bij de koop wel zeker weten dat u een schoorsteengat kan en mag maken. – Cv Tegenwoordig wil iedereen een airco in zijn woning. Barcelona heeft echter strenge regels omtrent de buitenunit, het apparaat dat aan de buitenzijde van de woning wordt geplaatst (doe het zelf huis bouwen).

Garage Aan Huis Bouwen

Zelfs soms niet in binnen-patios, omdat buren er dan (geluids)overlast van kunnen hebben (doe het zelf huis bouwen). Vrijwel altijd zal de unit op het dak komen te staan. Het dak is in principe een gemeenschappelijke ruimte in een appartementencomplex. Soms echter is het dak exclusief in gebruik door één van de bewoners, maar die is verplicht om aan elke woning ruimte te bieden voor een airco (of een satelliet, schotel, et cetera).

Welke types airco zijn er? Dit zijn losse elementen. Er is geen gedoe met installatie en in de winter zet u ze uit het zicht. Alleen geschikt voor kleine ruimtes. Deze zitten los op de muur en zijn individueel te bedienen. U kunt er meerdere plaatsen in meerdere vertrekken. Er worden, zover ik weet, 1 tot 3 units opgehangen per 1 airco apparaat (die op het dak staat).– Veel kabels en leidingen met zich mee brengen. Het achteraf plaatsen van deze airco kan betekenen dat hij in het zicht hangt of dat anders een flinke verbouwing nodig is om ze mooi weg te werken. – Vocht genereren dat afgevoerd moet worden. Het liefst met een leidinkje via de natuurlijke weg richting riool.

De goedkoopste oplossing is een lege fles (op het balkon) maar dat wil waarschijnlijk niemand. – Ze lopen in prijs en kwaliteit erg uiteen. Let op het aantal decibel dat hij produceert en het vermogen dat hij heeft (doe het zelf huis bouwen). De binnen-unit zit meestal ergens boven het plafond van de badkamer en blaast koude of warme lucht door een schacht die boven het plafond naar alle ruimtes loopt.

Die zijn over het algemeen erg prijzig (architect oost-vlaanderen). Bovendien laat de installateur uit garantie-overweging niet toe dat alle ruimtes zo’n rooster krijgen: mocht je per ongeluk alle roosters sluiten, dan is dat funest voor het apparaat. – Het kan zijn dat het iets meer lawaai geeft dan de split. Afhankelijk van hoe dichtbij je bij de binnen-unit bent en hoe goed of slecht het is geïnstalleerd.

Huis Bouwen Eu

– Het is wat duurder. Een split-unit, ofwel de binnen-unit, die in de wand zit. U ziet dan alleen een rooster. doe het zelf huis bouwen. De binnen-unit zit op maximaal 1 meter van het rooster en u hebt ongeveer 30-40cm hoogte nodig en 60 tot 160cm diepte. Iets om rekening mee te houden bij het intekenen van de ruimtes.

Dat is zeker een optie, maar een aantal zaken zijn in Spanje anders, met name rondom elektriciteit is de regelgeving behoorlijk afwijkend. Het is daarom verstandig om van tevoren de plannen goed door te lopen met een deskundige. Zeker wanneer er nog elektriciteit moet worden aangevraagd bij een elektriciteitsmaatschappij. De elektriciteitsmaatschappij vereist namelijk een boletin, een certificaat dat de installatie van elektriciteit verifieert en aangeeft dat alles in perfecte staat is.• Maximaal vermogen dat kan worden gecontracteerd • Schets met de locatie van elke stopcontact en schakelaar e. d. • Alle gedetailleerde kenmerken van de elektrische installatie Deze boletin is noodzakelijk en kan alleen worden afgeven door een bevoegd elektricien - doe het zelf huis bouwen. Die is daarmee ook persoonlijk verantwoordelijk voor de juiste aanleg van de elektra.

Waar laat ik bouwpuin? Dat gaat in Barcelona vrij eenvoudig. U bent als particulier bij kleine verbouwingen niet verplicht het afval te scheiden (doe het zelf huis bouwen). Asbest is hierbij een uitzondering. U mag een ‘minicontainer’, ofwel een zak van 1m3, op de stoep zetten aan de kant van de weg. Zolang die zak niet in weg staat en te takelen is.

Bouwgrond

U kunt eerst een bouwgrond kopen en er nadien een huis op bouwen. Op het bouwen van een nieuwe woning betaalt u 21% btw. Maar u kunt ook een nieuwbouw aankopen samen met een bouwgrond. Afhankelijk van de situatie betaalt u op de bouwgrond btw of registratierechten. Hebt u een bouwgrond gevonden? Dan kunt u de omgeving van het perceel verkennen op Geopunt.be. In de kaartapplicatie 'Bouwen' kunt u het adres van het perceel ingeven en in het menu rechts een aantal lagen selecteren, zoals risico op overstromingen, geluidsbelasting door verkeer of de ligging van riolering. U kunt er ook de nabijheid van bossen, bedrijven of woningbouwgebieden nagaan of de dichtstbijzijnde haltes voor het openbaar vervoer vinden.

Overeenkomst met architect en aannemer

Met architecten en aannemers moet u op voorhand duidelijke afspraken maken over de nodige bouwwerken (planning en opvolging van de werken, verwachte datum van oplevering, raming van de kosten, toegang tot en veiligheid op de bouwwerf, aansprakelijkheid). Die afspraken worden vastgelegd in een overeenkomst, samen met bepalingen over het niet naleven van de afspraken. Tijdens de bouwwerken kunnen allerhande problemen opduiken (bv. afwijking van het bouwplan, vertraging van oplevering, faillissement van een aannemer). Als bouwheer biedt de wet Breyne u een uitgebreide bescherming. Zij legt onder meer de rechten en plichten van elke speler op de bouwwerf vast en voorziet garanties. De belg heeft een baksteen in de maag wordt wel eens gezegd. Wellicht een reden waarom de bouwsector het doorgaans nog zo slecht niet doet. Bouwen zit ons een beetje 'in het bloed', maar hoe begin je met de realisatie van je bouwdroom en welke keuzes kan je als bouwheer in spé allemaal maken?

Architect

Voor een huis bouwen of elke verbouwing waarvoor een stedenbouwkundige vergunning vereist is, bent u verplicht om een architect aan te stellen. Een architect zorgt zowel voor het concept/ontwerp als voor de controle op de uitvoering van de werkzaamheden. De volledige opdracht van de architect wordt vastgelegd in het contract dat u met hem sluit. De architect zal voor zijn diensten een honorarium aanrekenen. Als u geen architect aanstelt en dat wettelijk wel verplicht is, riskeert u te worden vervolgd. Bovendien loopt u ook een ander risico: als uw aannemer bepaalde werken niet goed uitgevoerd heeft, zult u hiervoor geen (volledige) schadevergoeding kunnen eisen als blijkt dat de verplichte controle door een architect deze schade had kunnen voorkomen.

Hoe energiezuinig bouw je? Lage energie, passief of BEN?

Bouwen is keuzes maken. Niet alleen voor de materialen en stijl van je woning, ook op het vlak van energiezuinigheid heb je meerdere opties: een lage energiewoning, een passiefhuis of een BEN-woning.  Lage energiewoning.  In een lage energiewoning zijn alle maatregelen getroffen om het energieverbruik tot een uitstekend niveau te beperken. Een lage energiewoning heeft een E-peil lager dan 40 en een K-peil niet hoger dan 25. Ter vergelijking: de EPB-regelgeving in Vlaanderen schrijft een E-peil van 40 voor bij K40. Het verbruik voor de verwarming en koeling ligt voor een lage energiewoning rond de 30 kWh/m² vloeroppervlakte op jaarbasis.

Voordelen

Een lage energiewoning verbruikt minder energie waardoor je bespaart op je verwarmingskosten. Omdat je de verwarmingskosten aanzienlijk beperkt, ontstaat er een terugverdieneffect. Minder energiegebruik betekent ook minder uitstoot van CO2. Een lage energiewoning is dus beter voor het milieu.

Navigation

Home

Latest Posts

Warmtepomp Bij Renovatie

Published Jun 29, 22
4 min read

Hal Renovatie

Published Jun 29, 22
4 min read

Linkbuilding Liste

Published Jun 27, 22
6 min read